Zašovské slavnosti a festival LoveFOOD

Přijďte si užít pohodový den s rodinou

Tradicí se již stalo, že první zářijovou sobotu je v Zašové pěkně živo. Jakby ne. Prostranství před kulturním domem je provoněno pochoutkami, prozvučeno hudbou a veselím a prosluněno sváteční náladou. Již po 18. se budou konat Zašovské slavnosti spojené s gastrofestivalem Love FOOD a řemeslnými trhy. Přijďte si je užít s celou rodinou.

Věříme, že si v programu každý vyberete to své a prožijete tento den právě u nás v prostoru kolem kulturního domu a na výletišti. Dovolte mi Vám jej představit. Slavnosti nemohou postrádat základní umělecké školy. Kulturní program zahajuje v 13.30 hod. tanečně a pěvecky ZUŠ B-Art. Za ZUŠ A. Radoka přijede po několika letech JazzZUŠák. Hudební těleso, složené z desítek žáků hrajících převážně na dechové nástroje, letos například doprovázelo Hradišťan, loni Jarka Nohavicu při koncertě v meziříčském parku.

Hlavní koncert odpoledního programu bude patřit všem, kteří si rádi zabroukají Kolej Yesterday, Blues o spolykaných slovech či Bitvu o Karlův most. Jsem ráda, že se nám podařilo domluvit účinkování, dnes již legendy české rockové a bluesové scény, Michala Prokopa. Dvojnásobného člena Beatové síně slávy rádia Beat a člena síně slávy ankety Anděl není třeba zvláště představovat. Jeho koncert s obnovenou skupinou Framus Five začne v 15 hodin a věřím, že si jej užijí opravdu všechny věkové kategorie.

Jestliže na zašovském podiu budeme mít člena síně slávy, musíme samozřejmě mít i držitelku Anděla v kategorii Objev roku 2021. Jméno Anna Žitníková je povědomé málokomu.Umělecký pseudonym této mladé dívčiny Annabelle už asi zejména mladí na sociálních sítích registrovali. Ráda bych ji trochu představila i ostatním, protože věřím, že ji v budoucnu čekají podobné úspěchy jako předchozí držitele ceny Anděl v kategorii Objev roku, např. Lenny či kapely Jelen a Kryštof. Její písničky, které si můžete poslechnout na YouTube či Spotify, jsou směsí popu, R’n’B a hip hopu. Některé, jako asi nejznámější skladba Runnin’ Out Of F* Time, jdou do rocku. Populární zpěv studovala v Londýně, její písničky, které si i sama skládá či produkuje, jsou v angličtině. Ne náhodou se tak stala jednou z tváří loňské kampaně EQUAL a Spotify na slavném billboardu na Times Square v New Yorku.

Annabelle považuji za třešničku na dortu, kterou festivalový večer tanečně zakončíme. Ještě před ní za námi přijedou Tři Vykřičníky. Mladá pětičlenná ostravská kapela kombinuje ladný zvuk akordeonu ve spojení s akustickou kytarou a osobitým humorem. Snaží se prosadit svou vlastní tvorbou, ale taky mají v repertoáru písně ostravského barda Jarka Nohavici.

Mezi návštěvníky slavností bývají oblíbené revivalové kapely, a proto jsme zástupce tohoto „žánru“ pozvali i letos. Tentokráte nás v podvečer svou návštěvou poctí Elvis Presley s kapelou. Nezbývá nám, než si přát, aby nás nezradilo počasí, abychom si vše, co 3. září hrnce, podium, stánky i doprovodný program pro děti nabídnou, dosyta užili.

V doprovodném programu nezapomeneme na naše děti. Nejen ony, ale samozřejmě i dospělí budou mít možnost tvořit s Šárkou a jejíma Rukama v akci, vyrábět zvířátka z balónků s Danem Tarabou. A v podvečer možná přijde i kouzelník, a to ten nej, Ondřej Sládek, mistr ČR v moderní magii.

Délka akce: 600 minut
Rok výroby: 2022

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.