Allison Wheeler "Winterspring"

Allison Wheeler "Winterspring"

Zašovský rodák, bubeník Petr Nohavica a Allison Wheeler, mladá zpěvačka a skladatelka z Kalifornie společně s kapelou přijedou koncertovat do Zašové týden před slavnostním křtem společného debutového alba vydaného britským Ubuntu Music.

Koncert se uskuteční v krytém prostoru před kavárnou.

Rezervujte si místa, vstupné je dobrovolné a platí se na místě.

Allison začala svou profesionální kariéru ve střední Evropě a je novým talentem na mladé české jazzové scéně. Je všestranná zpěvačka s láskou ke kreativním výzvám. V roce 2018 získala cenu prestižního časopisu DownBeat za Vysokoškolského vokalistu roku a naposledy měla tu čest zazpívat si s Lizz Wright na Prague Sounds Festival 2021. Její hudba a zpěv plynule překračuje žánrové hranice a čerpá inspiraci od takových jako Regina Spektor, Norma Winstone, Fiona Apple, Aoife O’Donovan a další.

Za pomoci jazzu a výtvarného umění vytváří svůj jedinečný svět plný improvizace, nostalgie a lásce k impresionismu.

Na jejím debutovém albu Winterspring jí doprovází Daniel Bulatkin (CZ/NL) (piano), Max Makagonov (RU) (kontrabas), Petr Nohavica (CZ) (bicí) a hosté David Dorůžka (CZ) (kytara) a Luboš Soukup (CZ/DK) (saxofon). Křest alba se uskuteční 29. července 2022 a album bude vydáno pod britským vydavatelstvím Ubuntu Music.

Vstupné dobrovolné (doporučená výše 100 Kč a víc).

Foto: Josef Bosák (Vrátnice Rožnov)

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.